четвер, 18 лютого 2021 р.

Сакральність тризуба

19-го лютого був затверджений один із трьох головних символів української державності - офіційний малий герб держави Україна. Поруч з прапором, гімном, герб є основним символом державності.

Три́зуб — український національний герб, сучасний державний герб України у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі; у минулому — герб князів Рюриковичів і Київської Русі. Найбільш обґрунтована теорія походження і значення українського герба - це трактування Тризуба, як стилізованого зображення сокола, або якоря-хреста .

Завжди, коли цікавишся тією чи тією країною, шукаєш відповіді на три запитання: який народ там живе, яке його місце в світі та якою є його цивілізаційна місія, відповідь на них закодовано як правило у державному гербі. Буквальний переклад слова "герб" - спадок. На відміну від державної символіки багатьох інших країн, глибокий, багаторівневий за своїм змістом і значенням знак Трисуття на гербі України містить відповідь на всі три запитання разом і є оберегом нації та держави. Наш герб стверджує, що Україна - це європейське Середзем'я, центр сходження інтеграційних процесів у Великій Європі, відкрита світові держава.


Немає коментарів:

Дописати коментар