середу, 20 січня 2021 р.

Від холоду він не ховається, в крижаній воді купається.

20 січня, в світі відзначають Міжнародний день обізнаності про пінгвінів.

Саме час почитати  з дитиною цікаві книги про цих чудових кумедних птахів. Вони не тільки дуже винахідливі, але й зворушливо-віддано турбуються про своїх малюків.




Чому тварини пустелі мають великі вуха і світлий колір? Пінгвіни мешкають серед льоду й снігу, чому вони не мерзнуть? Чи можуть тварини жити у скелястих горах? Авжеж так! Природа попіклувалася, щоб кожна істота могла пристосуватися до свого середовища. Гайда у подорож світом по глибинах океанів, барвистих джунглях й величних гірських вершинах. Зустрінемо найдивовижніших тварин і рослини та дізнаємося, як вони пристосовуються до різних природних умов.

Ця книга познайомить вашу дитину з дивовижними птахами - пінгвінами. Малюк дізнається, як пінгвіни витримують холод, чому вони не літають, як вирощують пташенят, а також багато інших цікавих фактів. А ще разом з малюком ви зможете потанцювати, як пінгвінчики, і прочитати добру казку.


Книжка Дональда Біссета "Пінгвіня Джо та черепашка Джейн" - це чудова казочка про пригоди маленького пінгвіняти, яке потрапило до спекотної сонячної Африки.

В книзі Г.Снєгірьова "Країна пінгвінія" маленькі читайлики знайдуть описи життя чудових і незвичайних птахів пінгінів. Своїми спостереженнями з читачами ділиться вчений - полярник, якому пощастило проживати поряд з пінгвінами.

Що ми знаємо про пінгвінів? Пінгвіни — незвичайні птахи, які живуть на просторах Антарктики, полюбляють рибу та ніколи не зустрічаються з полярними ведмедями. А ще пінгвіни просто обожнюють подорожі! Десять пінгвінів з книжки «Де ховаються пінгвіни?» — яскраве тому підтвердження! Ці маленькі шукачі пригод вирішили покинути стіни зоопарку та вирушили у головну мандрівку свого життя.

Зазвичай пінгвіни живуть в Антарктиді. Незвично, якщо вони гостюють у київського школяра Вані Овалова. Ще незвичайний, коли вони стріляють з гармат і беруть участь в рок-концертах. А ще розносять в будинку все в пух і прах ... Вміють вирощувати парникові помідори ... А ще доставляють до Києва даний антарктична морозиво ... Літають в космос ... А ще ... А ще відкрийте цю книгу і давайте разом посміємося над неймовірно смішними і цікавими пригодами її героїв: Вані Овалова, Сашка Кочерябова, пінгвінів Міхільсона і Жігі-Жігі!


Немає коментарів:

Дописати коментар