пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

Наші на карті світу

Продовжуємо знайомити вас з українцями, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії та чиї досягнення дивують і вражають.

Володимир Титла - один з творців першого оскароносного мультфільму "Білосніжка і семеро гномів". Володимир народився 25 жовтня 1904 року. Його батьки перебралися до Сполучених Штатів Америки з маленького села Підгайці, що на Тернопільщині.
Син українських емігрантів, Володимир швидко зрозумів, ким хоче стати - хлопець буквально не випускав олівець з рук, що й привело його в 16 років на кіностудію "Paramount Pictures". Тут йому довірили малювати титри до мультфільмів, згодом за ним навіть закріпилося прізвисько "Титла титрів".
У той період Володимир ще не пов’язував своє подальше життя з анімацією, але й не полишав цього напрямку. У пошуках вищих заробітків влаштувався на студію John Terrys Studio. І за короткий час Володимир перетворився на одного з найвисокооплачуваного аніматора цієї студії. Фінансова незалежність дозволила Титлі відправитися до Европи вдосконалювати майстерність. Він стажувався в Парижі. Також відвідав свою історичну батьківщину, завітавши на Тернопільщину. Він прекрасно володів українською й ніколи не забував свого коріння.
Володимир (Білл) Титла створював максимально глибоку і витончену анімацію, створював її такою, якою не робив ніхто до нього. Він посідає перше місце в рейтингу діснеївських аніматорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар