пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Літературне знайомство

110 років тому, 18 вересня народився український письменник і журналіст Михайло Іванович Чабанівський( справжнє прізвище Циба). Письменник, якому довелося здолати тернистий життєвий шлях - пережити неласкаве й голодне дитинство та Другу світову війну, зміг наповнити свою творчість ніжною любов’ю до рідної землі, вірою в добро та справедливість.

Тематика творів написаних для дітей різноманітна. Оповідання присвячені шкільному навчанню, праці, дозвіллю дітей. Для юних читачів Михайло Чабанівський видав книги оповідань "Під зорями Балканськими" (1951), "Зелена чаша" (1960), "Степовий цвіт" (1956).
Твори для дітей та юнацтва часто друкувались у журналах "Барвінок", "Піонерія", "Зміна". Сам письменник дуже любив природу, переймався збереженням річок та лісів. Оповіданнями адресованими дитячій аудиторії Михайло Чабанівський прагне не тільки прищепити дітям любов до тваринок, пташок, дерев і квітів, а й виховати надійних захисників природи.
А зараз маленькі читачі пропонуємо вам ретро-мандрівку в світ книг, якими захоплювалися ваші дідусі й бабусі. Перегляньте обкладинки книг та порівняйте з тими, які нині читаєте ви.
Можливо захочете перечитати книгу, яку читала ваша бабуся.
Не одне покоління маленьких читачів розчулила зворушлива історія про дружбу хлопчика Ігоря та маленького цуцика. Ігор захистив цуценя від знущань свого ровесника і тваринка щиро віддячила своєму рятівникові вірністю і любов’ю. Як саме - прочитайте оповідання Михайла Чабанівського «Вірний»

Немає коментарів:

Дописати коментар