19 серпня професійне свято бджолярів - День пасічника.
Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги.
Робота пасічника лише далекій від процесу збору меду людині може здатися
простою та невигадливою. Насправді — це кропітка і важка праця,
що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл. Щоб мед вийшов якісний,
необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар,
і загальним станом вуликів.
До того ж, тендітні комахи потребують
захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб, що забирає багато часу
та сил.
Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця.
Немає коментарів:
Дописати коментар