середа, 19 серпня 2020 р.

До доброго пасічника і рої летять

19 серпня професійне свято бджолярів - День пасічника.
Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. 
Робота пасічника лише далекій від процесу збору меду людині може здатися простою та невигадливою. Насправді — це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл. Щоб мед вийшов якісний, необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, і загальним станом вуликів. 
До того ж, тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб, що забирає багато часу та сил.
Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця.

Немає коментарів:

Дописати коментар