пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

Пеппі святкує свій день народження

Дівчинка-фантазерка, бунтарка, жартівниця, надзвичайно сильна, неймовірно щедра і трішечки самотня. Хочете з такою познайомитися?
Пеппі Довгапанчоха — дивовижна дівчинка. Їй 9 років. «Ось який вона мала вигляд: морквяного кольору волосся, цупко заплетене в дві кіски, що стирчали, мов палички, ніс картоплинкою, весь поцяткований ластовинням, великий рот із білими здоровими зубами. А вбрана вона була просто-таки химерно. Пеппі сама пошила собі сукенку. Сукенка мала бути блакитною, та блакитної матерії не вистачило, тому Пеппі в кількох місцях подоточувала червоні клапті. На довгі, худі ноги вона понатягала довгі панчохи - одну руду, другу чорну, а чорні черевики були рівно вдвічі довші за її ступні».
Живе вона сама-самісінька. Немає в неї ні мами, ні тата. І ця дівчинка вміє сама з усім справитися. Вона грається та спить коли хоче, дбає про своїх мавпочку та коня. З цією дівчинкою весело навіть тоді, коли вона спить: кладе ноги на подушку, а голову ховає під ковдру.
Письменниця Астрід Лінгред наділяє її богатирськими якостями. То коня підійме, то двох поліцейських, то злодіїв підкине на шафу. Пепі Довгапанчоха – хоробра, рятує з вогню двох дітлахів. А ще вона фантазерка, згадує ті часи, коли плавала з батьком на пароплаві. Як і кожна дитина, Пеппі Довгапанчоха – страшенна брехуха. Обманює, щоб прикрасити свою розповідь.
Можливо, батьки більше би зрозуміли своїх дітей, якби до кінця прочитали цю книжку разом з ними. Адже не треба на своїх малюків дивитися зверхньо, розуміти, що дружба – це найбільше щастя для людини..
Мерщій читайте декілька історій із життя цієї «дивної дитини». І ви дізнаєтесь, що Пеппі Довгапанчоха та її друзі – жваві, веселі дотепні діти, які постійно живуть у мріях і пошуках нових пригод.

Немає коментарів:

Дописати коментар