понеділок, 3 серпня 2020 р.

Знайомтеся: український олімпієць

Привіт, Токіо-2021!
Пишаємося!
ОЛЕКСІЙ СЕРЕДА (стрибки у воду)
Справжній український «вундеркінд» з’явився у стрибках у воду.
Народився в Миколаєві 25 грудня 2005р.
У 2019 році дебютував у національній збірній.
13-річний Олексій Середа на світовій першості двічі ставав за крок до нагород на десятиметровій вищці – в індивідуальних стрибках та в тандемі з Олегом Сербіним. Без нагород, але з ліцензіями та неймовірним потенціалом.
Виступаючи в фіналі з дуже маститими суперниками, молодий українець посів 4-те місце в стрибках з 10-метрової вишки на ЧС-2019 в південнокорейському місті Кванджу. Раніше він зупинився за крок від медалі також і в синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

А на ЧЄ-2019, який проходив в Києві, 13-річний Середа виграв золото зі стрибків у воду.
"Я зрозумів, що чемпіоном став. Зрадів, звичайно. Але не сильно. Відразу подумав про те, скільки ще багато необхідно тренуватися. Адже моя мета – стати олімпійським чемпіоном”, – прокоментував свою перемогу Олексій Середа.
Після цієї перемоги спортсмен став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду в історії!
А починалася історія майбутнього рекордсмена в Миколаєві, де він живе зі своєю сім’єю. Батьки Олексія і його сестри Марії вирішили в ранньому віці віддати дітей в басейн – просто для того, щоб діти навчилися плавати.

“Це талант і, звичайно ж, це праця. Тому що наскільки б талановитою не була людина, якщо вона ледача, якщо вона не працює, то, звичайно, хорошого результату не буде, – зазначає Тамара Токмачева, головний тренер збірної команди України зі стрибків у воду. – У випадку з Льошею, успіх – це як раз 99% праці і 1% – таланту”.
Дивіться відеофрагмент виступу юного таланта на ЧС-2019.

Немає коментарів:

Дописати коментар