понеділок, 10 серпня 2020 р.

Олімпіади в Токіо

Якби Олімпіада в Токіо-2020 відбулась, 8 серпня ми б біля блакитних екранів дивились неймовірне шоу закриття найпрестижніших спортивних змагань.
А ви знали, що Токіо не щастить з Олімпіадами? Столицю Японії тричі обирали для проведення Олімпійських ігор, але кожного разу втручалися обставини!!
Токіо - 1940
Столиця Японії в 1936 році виграла боротьбу у Барселони, Риму, Хельсинки. Але все обернулось крахом. Японія в 1937 р. розпочала війну з Китаєм. Заявку відкликали і Олімпіаду перенесли в Хельсинки, але і там вона не відбулась, знову втрутилася війна. Друга світова.

Токіо-1964

Олімпіада для Токіо стала символом відродження Японії після бомбардувань Хіросіми і Нагасакі. Японія хотіла продемонструвати всьому світу силу духу, об'єднання всього японського народу.
Проте Токіо знову не пощастило... На Японію обрушилась небувала посуха і Ігри перенесли на три місяці і стартувала Олімпіада 10 жовтня. Проте всі ці неприємності не завадили провести ОІ на найвищому рівні. Всі змагання починались вчасно і без затримок, відмінне обслуговування олімпійського селища. Олімпіада в Токіо стала першою, яку транслювали в прямому ефірі за допомогою супутника. А також електронні системи фіксації результатів змагань показали силу японських технологій, при цьому ОІ сприяли підвищенню темпів економічного росту Японії.

Токіо-2020

"Прокляття" Токіо знову спрацювало. Цього разу від пандемії COVID-19. Постраждали не тільки ОІ, а й всі спортивні змагання. З таким явищем світу спорту ще не доводилось зіштовхуватись.
Японія готувалася знову максимально включити досягнення вже 21-го століття для проведення «Технологічних ігор»: використовувати 100-відсоткову поновлювану енергію (сонячну і вітру для Села атлетів і місць проведення змагань); для виготовлення медалей використовували золото, срібло і бронзу зі старих мобільних телефонів. 

Організатори обіцяли широкомасштабну присутність роботів, які виконують функції перекладачів, перевізників вантажів і багато іншого.
Але Олімпійські ігри не відміняють, їх переносять на 2021 рік.
Спортсмени продовжують готуватися до змагань, а ми будемо їх підтримувати і насолоджуватися святом професійного спорту!

Немає коментарів:

Дописати коментар