понеділок, 22 червня 2020 р.

Пам’ятаєш, земле, 41-й, ти нічого, земле, не забудь

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні
День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни - Яку подію ... В Україні загинуло від 8 до 10 млн людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 млн було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 млн втратило притулок. На руїни було перетворено понад 700 українських міст та селищ міського типу та майже 30 тис. сіл.
День пам'яті встановлено в Україні з метою вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності.
Жертвами нацистських загарбників ставали не тільки військовики, а й ті, хто жодних загроз не становив: жінки, діти, хворі та люди літнього віку. Під час війни загинув щоп'ятий українець.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.
Потерпаючи від кривавої військової агресії на Сході нашої Вітчизни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Адже кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу.
Згадаймо усіх полеглих у боях із безжалісним ворогом, хто став жертвою каральних операцій, жорстоко був закатований у концентраційних таборах.

Немає коментарів:

Дописати коментар