четвер, 23 квітня 2020 р.

Всесвітні столиці книги

А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, що кожного року 23 квітня у Всесвітній день книги та авторського права відбірковий комітет у складі Міжнародного союзу видавців, Міжнародної федерації книготорговців та Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій і установ обирає ВСЕСВІТНЮ СТОЛИЦЮ КНИГИ. Однією з умов для претендентів на почесне звання «Книжкової столиці» є можливість фінансування культурних програм, пов’язаних з літературно-видавничою діяльністю, впровадження нових технологій та інновацій у бібліотечній сфері із залученням до участі наукових та літературних спільнот. Місто зобов’язується сприяти популяризації книг і читання та реалізовувати програму відповідних заходів протягом одного року.
Першою книжковою столицею у 2001 році був обраний іспанський Мадрид.
2020 року це почесне звання виборола столиця Малайзії Куала-Лумпур і 22 квітня 2021 року передасть естафету наступному місту. Уже відомо, що це буде столиця Грузії Тбілісі.


Але, як зазначає оргкомітет через пандемію COVID-19 у столиці Малайзії на невизначений термін відклали церемонію відкриття та інші заходи програми “Книжкова столиця світу».
Маємо надію, що в найближчі роки Україна теж вразить міжнародний відбірковий комітет представленою програмою і Київ стане книжковою столицею, а увага літературної громади всього світу буде прикута до нашої держави.
Принаймні на один рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар