пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Крок до зірок



12 квітня – Міжнародний день польоту людини в космос і День працівників ракетно-космічної галузі в Україні.
Для читачів – учнів 5-Б класу БЗШ №6 бібліотекарі провели космічну медіа-мандрівку «Під зоряним небом». Бібліотекарі розповіли дітям, яким люди уявляли Всесвіт у давнину, як з’явилось слово «ракета», про перший у світі пілотований космічний корабель «Восток», як живуть астронавти на борту космічних станцій в умовах невагомості, з чого складається скафандр, для чого потрібні штучні супутники Землі.
Бібліотекар Жанна Харченко наголосила, що світова космонавтика розвивалася значною мірою завдяки українським конструкторам і вченим. Вони висували і вивчали ідеї виходу людини в позаземний простір, моделювали реактивні двигуни та конструювали надновітні ракети і супутники. Серед них О.Засядько, М.Кибальчич, Ю.Кондратюк, С.Корольов, І.Сікорський, В.Глушко, М.Янгель. Працівники книгозбірні детальніше зупинились на розповіді про космонавтів-українців П.Поповича, Г.Шоніна, В.Жолобова, Л.Каденюка. Є нащадки українців і серед загону астронавтів США та Канади: Роберта
Бондар, Керол Бобко, Брюс Мельник, Гайдімарі Стефанишин-
Пайпер, Джудіт Різник. Завдяки нашим космічним геніям, ми маємо всі підстави пишатися українськими космічними досягненнями – колишніми і сьогоднішніми.
Дітям дуже сподобалося відгадувати кросворд «Стартуємо у Всесвіт», де були зашифровані слова, що мають відношення до космосу. Із захопленням переглянули учасники заходу вражаючі світлини з найвіддаленіших куточків Всесвіту, сфотографовані орбітальним телескопом Хаббл.

Немає коментарів:

Дописати коментар