вівторок, 14 листопада 2017 р.

Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох



На всіх широтах української землі та далеко за її межами голосно і значуще звучить самобутнє, пристрасне, натхненне Слово видатного українського поета – Бориса Ілліча Олійника. Його ліричні, публіцистичні, громадянські й філософські поезії захоплюють і зворушують, надихають читача своєю працею утверджувати і оберігати найдорожче – духовні й інтелектуальні цінності української нації в епоху її відродження.
На зустріч з дев’ятикласниками Білоцерківського колегіуму завітав до бібліотеки заслужений працівник культури, знаний поет і композитор, давній друг Бориса Олійника – Анатолій Кульчицький.
Анатолій Іванович розповів дітям про незабутні зустрічі з поетом,співпрацю в Українському фонді культури, просвітницьку діяльність. Прозвучали в авторському виконанні пісні Анатолія Кульчицького на слова Бориса Олійника.
Завідуюча Катерина Волинець нагадала дітям, що саме Борис Олійник захистив Чернечу Гору, не дозволивши будувати промвузол біля усипальниці Великого Шевченка, відстояв столицю українського козацтва Чигирин від будівництва атомної електростанції, переймався проблемами Чорнобиля.
Переможниця конкурсу читців-декламаторів поезії Бориса Олійника Анна Агалієва артистичним виконанням віршів переконала однокласників, що саме такою є природа справжньої літератури і мистецтва – наповнювати нас красою, силою, естетикою і творити в ім’я високих почуттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар