четвер, 5 жовтня 2017 р.

Найкращі дитячі книги 2017



У Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбулася Церемонія вручення Премії «Найкраща книга року» – єдиної в Україні премії, якою відзначаються книжки всіх видавничих категорій і жанрів.
Цьогоріч журі відзначили 21 видання, з-поміж яких п’ять дитячих і підліткових, що здобули перемогу у номінаціях «Література для дітей віком від 0 до 9», «Література для дітей віком від 10 до 12», «Підліткова література», «Візуальна книга» та «Особлива відзнака».
Отже, найкращими дитячими книжками Форуму 2017 року за версією журі є:

Особлива відзнака: 


«Наречена» Ярини Винницької




Дитячий арт-бук «Наречена» – це мандрівка у світ традиційного весільного костюму. Чи можливо бути королівною у сорочці з домотканого полотна? Книга показує неймовірну розкіш традиційного вбрання і вчить дітей відрізняти борщівську сорочку від поліської, гуцульські запаски від полтавської плахти, впізнавати баламути, дукачі, зґарди.

Література для дітей віком від 0 до 9:
«Зубр шукає гніздо» Оксани Були


Усіма важливими справами в лісі порядкують дивовижні туконі. Ось і зараз вони готуються відвідати звірів, які взимку лягають спати. Туконі вкладають їх у ліжечка і дбають, щоб нікому нічого не бракувало. Але є звірі, які взимку не сплять. Зубр звик блукати у снігах в пошуках їжі. Він навіть не підозрював, що можна спокійно собі дрімати в барлозі, коли надворі мороз. Допоки одного дня не зустрів ведмедя, який саме готувався заснути… Що вийшло з цієї зустрічі, а також про вміння слухати себе й інших, розповідає ця тепла й зворушлива історія про зубра – перша книжка серії оповідок про мешканців лісу.

Література для дітей віком від 10 до 12:

«Маленька книжка про любов» Ульфа Старка
 Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає чимало омріяних подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться. У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка – багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.




Підліткова література:

«Глосарій моди» Яни Подосєльнік
«Глосарій моди. Ілюстрації одягу українських дизайнерів» — спільний проект видавництва та журналу L’Officiel Ukraine. Ця книжка навчить відрізняти бомбер від анорака і допоможе знайти свій стиль. Під однією обкладинкою можна знайти словник модних термінів, інформацію про українських дизайнерів, а головне захопливу книжку-гру, яка дозволить зібрати свій неповторний look.



Немає коментарів:

Дописати коментар