середу, 6 вересня 2017 р.

Двох українських письменників нагородили престижною літературною премією «Віленіца»

Юрій Андрухович
Одразу два українських письменники і публіцисти стали лауреатами цьогорічної літературної премії «Віленіца»: першу премію здобув Юрій Андрухович, творчою стипендією Центральноєвропейської ініціативи нагороджено молодого ужгородця Андрія Любку. Про це повідомляє Радіо Свобода.
Назва літературного фестивалю походить від назви карстової печери Віленіца, що на південному заході Словенії, там же відбудеться і церемонія вручення нагород. Упродовж минулих 32 років лауреатами «Віленіци» були зокрема Петер Естерхазі, Збіґнєв Герберт, Мілан Кундера, Адам Загаєвський, Клаудіо Маґріс, Анджей Стасюк. Крім головної нагороди, вручають також «Кришталеву премію Вілениці», за яку голосують усі учасники фестивалю. Серед її лауреатів у минулому були українські письменниці Наталка Білоцерківець, Таня Малярчук і Катерина Калитко.
Цього року фестиваль відбувається з 5 до 10 вересня під гаслом «Література, що змінює світ. Світ, що змінює літературу». Письменники з двадцяти країн дискутують про те, чи в постмодерністському 21-му столітті взагалі можна говорити про заангажовану літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар