середу, 19 липня 2017 р.

Вірою правди написані книги

А я селом народжений на світ,
З його колиски і з його долоней,
Поволі стежка вийшла до воріт,
І шляхом стала, і простерла гони...
Життєвий шлях відомого українського письменника, нашого земляка Андрія Дмитровича Гудими прокладався обпаленим війною дитинством, голодними та холодними повоєнними роками, важкою сільською працею і величезним бажанням вчитися, творити. Тому не дивно, що його доля поєднала в собі і талановитого вченого і не менш талановитого письменника.
День інформації «Уроки патріотизму від Андрія Гудими», присвячений 80-річчю від дня народження письменника-краянина, розпочався в бібліотеці відкриттям книжкової виставки «Вірою серця написані книги», на якій представлені  багатотомні видання і окремі твори автора. Голод, війна, історія малої батьківщини – Вінниччини, дорогі серцю краєвиди Бідоцерківщини  і невичерпна любов до Матері-України  постають на сторінках книжок уроками патріотизму від Андрія Гудими.
Маленькі читачі відправилися в літературну гру-подорож з маленькою дівчинкою, героїнею віршів для дітей «Настусині клопоти», яка так себе і представляє: «Я Настуся. До дідуся пригорнуся та й підем у вірші...». Читачі-старшокласники відповідали на запитання вікторини «Андрій Гудима – лірик, прозаїк, драматург». Звучали у бібліотеці вірші і пісні на слова поета:
Я відкладав, як в щільнику бджола.
І солоно, і солодко, і прісно.
А стежка першим витоком була

І для дороги, й для самої пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар