середу, 19 жовтня 2016 р.

Визначено лауреатів щорічної премії президента України «Українська книжка року»



Президент України П. Порошенко підписав Указ «Про присудження щорічної премії Президента України “Українська книжка року”», яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації.
У 2016 р. звання лауреата премії в номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» присуджено одному з найвідоміших і найпопулярніших у світі українських письменників С. Жадану за книгу «Месопотамія», а також видавництву «Книжковий клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”», яке її надрукувало.                                                                           



За вагомий внесок у розвиток українознавства нагороджено автора книги «Українські народні головні убори» Г. Стельмащук та видавництво «Апріорі», котре її випустило.                                                                              У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» звання лауреата премії здобули автор В. Рогожа та «Видавничо-книготорговельна компанія “Сам- міт-книга”» за видання першого роману із трилогії «Запороги» – «Петро Сагайдачний».
Нагадаємо, що премію «Українська книжка року» було започатковано відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 р. № 1058 для відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи. Цьогоріч за звання лауреата боролися 109 видань.



Бібліотечна планета. – 2016. - №3. – С.32




Немає коментарів:

Дописати коментар