четвер, 13 жовтня 2016 р.

День захисника України: герої сучасності



Правдива і національна за духом історія потрібна українцям не менше, ніж сильна, добре озброєна армія. Мета пропонованої підбірки літератури об’єктивно оцінити сучасні історичні процеси й убезпечити українське суспільство від повторення помилок минулого.
Запропоновані книги уславлюють мужність і патріотизм українських воїнів, розповідають про найбільш героїчні моменти новітньої історії України.



Бутченко, М. А. Три часа без войны / Максим Бутченко. – Х. : Фолио, 2016. – 250, [1] с.
«Три часа без войны» новий роман донеччанина Максима Бутченко, який має солідний досвід роботи під землею на шахті та у журналістиці. Тема війни на Сході України у художньому ракурсі розкривається через історії трьох  бойовиків, які зустрічаються у камері Лук’янівського СІЗО. Російський офіцер, колишній шахтар та літній чоловік - кожен має свою життєву позицію. Звинувачують один одного, ворогують, але всі прагнуть кращого. Чи зможуть вони примиритися та побачити у кожному ближньому перед усім Людину?


Виговський, О. Єврокаратель / Олександр  Виговський. – Біла Церква :  Білоцерківдрук, 2016. – 254 с.
Ця загадкова країна з її нескореним народом після подій Київського Майдану все більше приваблює і дивує світ. Побачити Україну зблизька, зрозуміти прагнення її народу, джерело стійкості, безстрашності й жертовності її героїв приїхав із зарубіжжя поляк українського походження Томаш Маршалок. Наш герой і не здогадувався, що незабаром стане «одним із»: частиною революційного майдану, найкращим розвідником загону спеціального призначення на дивній війні з дивною назвою «гібридна». 

Волонтери. Мобілізація добра : збірка / С.Жадан, І.Карпа, А.Любка та інш. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 253 с.
Усі, хто волонтерить, так чи інакше пропускають той біль крізь себе. Вроджена емпатія? Пристрасть до самопожертви? Бажання робити світ кращим у будь-який спосіб, бо так навчилися у дитячих книжках і героїчних фільмах?  Хтозна. Достеменно одне – вони ніколи не стоять осторонь. Розгрібаючи найгірші, найбільш стресові ситуації, самі залишаються притомними. Що допомагає їм вижити?

 

Жолдак Б. Укри : бойова проза / Богдан Жолдак. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 220 с. – (Сучасна проза). 

Кіноповість «УКРИ» це бойова проза про сучасне АТО, заснована на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв «Енеїди», відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь. Для читачів майже всіх поколінь.



Золотухина, И. Война с первых дней / Инна Золотухина. – Х. : Фолио, 2015. – 221, [1] с.
Події, описані в книзі, охоплюють період з березня 2014 року по лютий 2015 року. Це досить фрагментарний огляд, що починається анексією Криму і закінчується боями в Донецькому аеропорту та обстрілами Маріуполя. Теоретично це збірник репортажів. В книгу увійшли інтерв'ю, зокрема з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим.




Кокотюха, А. Вогняна зима : роман / Андрій Кокотюха. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 348 с.
Ще вчора кожен мав своє життя, у якому, здавалося, не було місця для подвигу. Але прийшла вогняна зима 2013–2014-го, і тисячі українців опинилися у вирі Революції гідності, щоправда, по різні боки барикад.
Успішний бізнесмен Стогов стає активістом Автомайдану, учорашня продавниця Алла перетворюється на волонтерку, тітушка Сірий іде туди, де більше платять, а беркутовець Олег ладний карати «майданутих» навіть задарма...



Костина, Н. Билет в одну сторону : роман / Наталья Костина. – Х. : Клуб семейного досуга, 2016. – 302 с.
Україна. 2014. Аня – волонтер-медик у військовій лікарні. Єгор – актор із Росії, який повірив пропаганді і вирушив воювати проти «хунти». Їхнім дорогам судилося перетнутися … Коли до шпиталю привезли смертельно пораненого юнака, тільки миттєва реакція Ані та її читкі дії допомогли повернути юнака з того світу…І тієї миті , коли Єгор нарешті розплющив очі і побачив над собою дівчину, схожу на Янгола, він зрозумів: йому є заради чого й кого жити…

 

Лойко С. Аэропорт / Сергей Лойко. – К. : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 328 с.
«Аеропорт» – це не хроніка, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.



Матіос, М. Приватний щоденник. …Майдан. Війна… / Марія Матіос. – Л. : Піраміда, 2015. – 353, [1] с.
Книга свого роду хроніка, що починається з кінця 2013-го і до середини літа 2015-го року. І крізь цю призму письменниця дуже зворушливо і дуже чуттєво описує маленькі історії українських родин, життя яких болючими втратами та глибокими ранами назавжди змінив Майдан...змінила війна... А ще - свої історії "про конкретні битви за дуже конкретних людей".



Макнаб, К. Як вижити в екстремальних умовах : прийоми і методи, які використовує спецназ / Крис Макнаб ; [пер. з англ. В. Скоробогатова]. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 317 с.
Ця книжка може врятувати життя!
Автор — фахівець із виживання, який пройшов підготовку в елітній частині британського спецназу, — описує правила поведінки в екстремальних ситуаціях: як діяти і зберігати спокій в екстремальних умовах, як знайти їжу і воду, як надавати першу медичну допомогу в разі нещасного випадку, як облаштувати надійний тимчасовий прилисток, як розвести вогонь за допомогою підручних засобів тощо.



Талан, С. Оголений нерв : роман / Світлана Талан. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2015. 538, [2] с.

Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі... Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв`язки, і рідні люди й вірні друзі стають ворогами...






Рудневич М. Я з Небесної Сотні : повість ; Я из Небесной Сотни : повесть / Марко Рудневич. –  К. : А-БА-БА-ГА-Ла-МА-ГА, 2014. – 180, 192 с. зустріч. паг. – Книга-«перевертень».
Герой повісті – 19-річний студент Макс зі Сміли легко й відверто оповідає про своє життя – про навчання, однокурсників, родину, про свою кохану дівчину Іванку, яка вчиться у Києві, а батьки хочуть відіслати її на навчання до Франції. Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом-однолітком їде до Києва. Зрештою, це повість про три вирішальні доби на Майдані.



Немає коментарів:

Дописати коментар