понеділок, 21 березня 2016 р.

День лялькаря в бібліотеці

З найдавніших часів поруч з людиною завжди знаходилися ляльки - текстильні, дерев'яні, порцелянові. Але ляльки це не тільки мрія дитинства, а й об'єкт для колекціонерів. В Міжнародний день лялькаря, який відзначається 21 березня, як не згадати унікальну колекцію порцелянових ляльок «Дами епохи» видавничого дому ДеАгостіні, який знаходиться в Римі. І це не просто ляльки, а 130 чудових героїнь світової літератури. Витончені ляльки, в майстерно зшитому вбранні, запрошують згадати і прочитати найкращі твори світової класики.
Булгаківська Маргарита, Джейн Ейр, Маргарита Готьє, Емма Боварі, леді Чаттерлей та інші відкривають цілу епоху, про яку писали автори минулих століть. Переглядаючи колекцію, руки самі тягнуться взяти з полиці романи Федора Достоєвського, Льва Толстого, Михайла Булгакова, Олександра Дюма, Девіда Лоуренса, Джейн Остін.

Для колективу нашої бібліотеки День лялькаря, це насамперед, день лялькового театру «Золотий ключик», який працює при бібліотеці. У день відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання наші читачі переглянули лялькову виставу «Весняна казка». Чудові лялькові спектаклі створює бібліотекар Галина Чередник, яка разом з юними читачами зберігає і культивує народну мудрість, вчить юне покоління бути спроможними по-справжньому оцінити і полюбити істинне багатство рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар