четвер, 18 лютого 2016 р.

Мово рідна, звучи в нашім домі

         
Народна мудрість гласить: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти – людина». Та рідна мова для кожного з нас – наймиліша, бо нею співала колискових мама, нею людина сказала перше слово. У знак визнання і поваги до кожної мови щороку 21 лютого відзначається у всьому світі День рідної мови, щоб нагадати кожному з нас, що свята материнська мова потребує нашої щоденної уваги. Для того, щоб вона не зникла, ми повинні щоденно розмовляти нею, читати книги українських авторів, вивчати вірші українською і гордиться, що ми – українці.

На виставці «Мово рідна, звучи в нашім домі» представлені кращі книги із фондів нашої бібліотеки. Один з розділів «2016 – Рік англійської мови в Україні», присвячений вивченню англійської мови та кращим книгам англійських авторів.          









Сьогоді бібліотекарі Тетяна Ковалінська та Світлана Могорит завітали до школи СПМШ №16, де провели з четвертокласниками літературну гру-подорож «Наша мова загадкова». Діти мали змогу ознайомитися з новими книгами, які надійшли до бібліотеки, погортати їх сторінки. Багато з них захотіли відвідати бібліотеку і взяти книги для читання додому. 

Немає коментарів:

Дописати коментар