четвер, 22 жовтня 2015 р.

Казкова країна Джанні Родарі

23 жовтня виповнюється 95 років Джанні Родарі - відомому італійському письменнику, журналісту, автору відомих дитячих творів.

Джанні Родарі веселий, невичерпний на вигадки і дуже добрий казкар, який подарував дітлахам безліч незвичайних історій: «Пригоди Чиполліно», «Подорож Блакитної стріли», «Джельсоміно в країні брехунів», «Граматика фантазії» – ці книги полюбили діти всього світу. Це він, Джанні Родарі, привів у наші будинки хороброго і доброго Чіполіно, він дав нам можливість почути чудовий голос Джельсоміно, що руйнує стіни в'язниць, це в його казковій повісті відданне іграшкове щеня Кнопка перетворюється на живу собаку, а в іншій казці хлопчик Марко, подорожуючи в космосі на дерев'яній конячці, потрапляє на планету новорічних ялинок, де немає ні страху, ні образ.
Прочитайте книги Родарі і їх герої стануть вашими вірними друзями на все життя!

«... Взявшись за перо, я уявив собі, що на мене дивляться очі моїх учнів, чекаючи  від мене казку або веселу історію. Так я почав писати для малюків».

«Як це здорово знати, що книга друкується не для того, щоб лежати десь у пилу на вітрині або в шафі, а для того, щоб її з відмінним апетитом проковтнули, з'їли, переварили сотні тисяч малюків».

                                                                                                 Джанні Родарі

Найвідоміша казка Джанні Родарі "Пригоди Цибуліно"

Родарі Дж. Пригоди Цибуліно / Джанні Родарі. - К. : Махаон-Україна, 2011. - 240 с.
У чудовій казковій повісті розповідається про пригоди веселого цибуляного хлопчика Цибуліно та його друзів, які разом захищають скривджених і відновлюють справедливість.
На її сторінках ти зустрінеш майстра Виноградинку, кума Гарбуза та інших чесних трудівників, веселих Полуничку, Редисочку, графа Вишеньку, які допомагають Цибуліно подолати злих і жорстоких синьйора Помідора та принца Лимона.

Читати книгу онлайн

Немає коментарів:

Дописати коментар