вівторок, 8 вересня 2015 р.

День відкритих дверей у Малій академії наук учнівської молоді

«Щоб працювати творчо, треба багато читати», -  про це говорила Катерина Василівна Волинець, завідувачка бібліотекою філіалу №9 м. Білої Церкви на Дні відкритих дверей у Київському комунальному позашкільному навчальному закладі «Мала академія наук учнівської молоді», який відбувся 4 вересня 2015 року. Школярі мали змогу почути про цікаву роботу бібліотеки, довідатися, який величезний книжковий фонд (50 тис. примірників), а також про вклад бібліотеки у розвиток науково-дослідницької роботи учнів- членів МАН України.

Вереснева просинь запросила в гості молоду наукову зміну, що плекає рідне слово, українську мову, черпає знання з історії та географії, вивчає таємниці космосу, цікавиться нашою минувшиною, а ще прагне покорити Всесвіт неабиякими знаннями з математики та фізики, відкрити невідомі світи і знайти свою стежину до незвіданих вершин пошукової діяльності, щоб утвердити в усьому світі справжнє ім’я українця.
Строкаті айстри та барвисті жоржини, відкриті обличчя та допитливі погляди юнаків і дівчат, вчителі, науковці, керівники гуртків, працівники закладу зустрілися на цьому розкішному святі.
З вітальним словом звернулася до всіх присутніх Тетяна Василівна Петровська, директор Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді», кандидат педагогічних наук.
Тетяна Василівна познайомила гостей з перспективами наукової діяльності закладу, розповіла про результати роботи Малої академії наук учнівської молоді та поділилася творчими планами роботи на майбутнє.
Цікавою була презентація сайту Малої академії наук учнівської молоді, яку підготувала Тетяна Миколаївна Рибченко, заступник директора з навчально-виховної роботи. Юні науковці мали змогу побачити ту велику масштабну роботу, яку проводить позашкільний навчальний заклад, дізнатися про учнів - переможців в різних етапах конкурсу – захисту науково- дослідницьких робіт учнів - членів МАН України, відкривши рубрику «Особистості».


Юним науковцям приємно було зустрітися із справжніми фахівцями своєї справи, науковцями вищих навчальних закладів, зокрема з Потильчаком Олександром Валентиновичем, доктором історичних наук, професором, завідувачем кафедри джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, академіком Академії наук вищої школи.
Старшокласники почули відповіді на багато запитань: як працювати над науково-дослідницькою роботою, як важливо обрати цікаву тему і внести в неї свій елемент наукової новизни, як відчути себе, хоч на мить, справжнім науковцем. Також Олександр Валентинович запросив усіх бажаючих відвідувати лекції у стінах вищого навчального закладу, де їм допоможуть розкрити свій творчий науковий потенціал.
У День відкритих дверей до навчального закладу завітали шановні гості: письменники рідного краю, члени Національної спілки письменників України – Анатолій Іванович Гай, голова Київської обласної письменницької організації Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, Галина Семенівна Гай, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Нечуя – Левицького та ім. Г. Косинки, редактор книжкового видавництва «Буква».
Анатолій Іванович привітав присутніх з початком нового навчального року та початком нових наукових відкриттів, зауваживши, що письменники – теж дослідники.
Галина Семенівна познайомила присутніх з громадською діяльністю Київської обласної письменницької організації, а також презентувала книгу «Літературна Білоцерківщина», що стала новим надбанням бібліотеки закладу. До глибини душі торкнули кожного патріотичні вірші поетеси, вони звучали як наказ, як пам’ять, як присвята, як вічна любов…
Перед присутніми виступила Віра Богданівна Синякова, психолог закладу, кандидат педагогічних наук, яка познайомила всіх присутніх з основами науково-дослідницької діяльності з психології.
А ще порадувала всіх присутніх своїм теплим поетичним слово Любов Григорівна Завіщана, методист навчального закладу, запросивши юних обдарувань до роботи у обласній літературній студії «Паростки», що розпочинає свою роботу 26 вересня.
Під час проведення Дня відкритих дверей Світлана Євгенівна Калініна, методист Малої академії наук учнівської молоді провела виставку науково-дослідницьких робіт учнів - членів МАН України, де можна було познайомитися з творчими надбаннями юних науковців Київщини.
Ще довго не стихав дитячими голосами затишний зал Академії наук учнівської молоді, школярі ділилися своїми враженнями, новими знайомствами, майбутніми планами, а головне – вони вже обрали свою мрію, і, віриться, вона буде світла і чиста, як і сама юність, як той теплий світлий вересневий день, що зібрав сьогодні всіх на зустріч.

Матеріал взятий з офіційного сайту Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу "Мала академія наук учнівської молоді"  http://www.kyivobl-man.npu.edu.ua/index.php/8-holovna/311-den-vidkrytykh-dverei-u-malii-akademii-nauk-uchnivskoi-molodi-naukovi-obrii-maloi-akademii-nauk

Немає коментарів:

Дописати коментар