середу, 29 січня 2014 р.

Скорботна свічка пам’яті святої

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Цій трагічній сторінці історії була присвячена година пам’яті «Скорботна свічка пам’яті святої», яка відбулася в бібліотеці-філіалі №9. Про історію трагічної загибелі та героїчного опору єврейського народу в роки Другої світової війни розповіла учням 5-А класу СПМШ №16 (класовод Л.Лемешко) вчитель історії Білоцерківської гімназії №2, волонтер історії вивчення та проблематики Голокосту Світлана Занько.                                                                               Світлана Дмитрівна повідала дітям історію про єврейського хлопчика Романа Левіна.  Батько його з перших днів війни пішов на фронт, а мама і сестричка були розстріляні фашистами в гетто. Роман чудом залишився живий. Про його поневіряння і велику жагу до життя діти слухали, затамувавши подих. Історія їхнього ровесника, який зумів кинути виклик долі і залишитися живим, щоб розповісти всьому світу про геноцид свого народу нікого не залишила байдужим.
         На зустрічі діти мали можливість подивитися відео-фрагмент спогадів Романа Левіна, а також послухати його власні вірші про ті страшні роки.
         Жертвами Голокосту на українських землях стало близько одного мільйона євреїв. Їм — неоплаканим і невідспіваним, їм — похованим без труни й молитви – запалимо скорботну свічку пам’яті святої.


Немає коментарів:

Дописати коментар