вівторок, 19 листопада 2013 р.

Многії літа. Благії літа

          
У клубі «Сузіря» Академії пенсіонерів було проведено презентацію нової книги Мирослава Дочинця «Многії літа. Благії літа». Книга має унікальний і пронизаний істинною духовністю устрій життя людини. Відкрила захід бібліотекар Тетяна Сулейманова. Головного героя Андрія Ворона Тетяна Іванівна охарактеризувала детально: «Це людина звичайна і водночас незвичайна. Доля круто шматувала чоловіка: йому довелось переховуватись у лісовій пущі Карпат, жити у відрубному монастирі, відбувати каторгу на Колимі. Згодом повернувся у рідне Закарпаття. Жив з саду-городу, майстрував по селах, лікував людей. Свої спостереження Андрій записував, дещо публікував у пресі. Кожен із його рядків цінний і пророчий».           
Книга «Многії літа. Благії літа» ввійшла до шістки найпопулярніших видань за рейтингом «Книжка року-2010» та до десятки  видань видавництв України 2013 року, які найкраще продаються.                                                                           
Члени клубу Валентина Зикова, Ольга Позднякова, Раїса Сафонова, Лідія Анікєєва в своїх виступах розкрили окремі теми книги «Живи в поті чола», «Золоті поради», «Відкрий серце Богу і Духові», «Щоб довго бути молодим», «Три камені земного життя». Захід зацікавив присутніх. Це не просто безцінні крихти набутих знань і вмінь мудрого старця, це – спосіб здорового життя.
 Ірина Люшинська

Хай лунає пісня в душах

«Ну де ще є така чарівна пісня,
Серед яких на світі, славних мов?
То серце від журби неначе стисне,
А то – навіє радість та любов»
«Ну де ще є така чарівна пісня,
Серед яких на світі, славних мов?
То серце від журби неначе стисне,
А то – навіє радість та любов»



       
Українська пісня! Райдужна душа нашого народу. Це сміх і сльози, це туга і надія. Всі ці емоції відчули присутні на заході в бібліотеці-філіалі №9 14 листопада. Сюди завітав з концертною програмою самодіяльний вокальний ансамбль «Калина» Білоцерківської ЦБС під керівництвом Олександра Давиденка. Вперше ансамбль був представлений в оновленому складі та новим репертуаром. Вела концертну програму Т.Г.Біла, завідуюча відділом методичної та бібліографічної роботи ЦБС.

          Чисті води, широкий степ, ясні зорі, місяць у небі породила в уяві пісня «Нічка цікава, нічка ласкава», з якої почався концерт. Зал захопленими оплесками вітав кожну пісню, а саме «Я любов тобі несу», «Прощаю і прощаюся» та низку інших українських пісень. В репертуарі ансамблю «Калина» є багато пісень, присвячених мамі. Ці пісні ніжні та зворушливі. Пісні В.Крищенка «Мамо» викликала в багатьох сльози. Приємною несподіванкою для присутньої в залі Н.Гаврильченко стала пісня «Зачаровані слова», виконана з нагоди її дня народження.
         По завершенню концерту бібліотекар Т.Сулейманова подякувала ансамблю за чудовий виступ та  побажала нових пісень, цікавих зустрічей та натхнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар