понеділок, 1 квітня 2024 р.

Народжені Україною

1 квітня виповнюється 215 років від дня народження відомому письменнику Миколі Гоголю та 40 років письменнику-сучаснику Максу Кідруку.

«Народжені Україною» – під такою назвою у читальній залі бібліотеки відбулася літературна година, присвячена ювілеям цих талановитих українців.
Бібліотекарка Юлія Харченко розповіла цікаві факти з життя Миколи Гоголя. Його книги переповнені українським духом, зачаровують словом, простим і влучним, містичним, дотепним, жартівливим і правдивим. Мова його творів – то мова України, краю, де він народився і виріс.
Відвідувачі ознайомилися з творами ювіляра, представлених на книжковій виставці "О, Гоголь! Наш безсмертний Гоголь!" та переглянули уривки з екранізованих повістей «Ніч перед Різдвом» та «Тарас Бульба».
Книги Макса Кідрука користуються великою популярністю серед читачів бібліотеки.
Учасникам заходу було цікаво дізнатися про молодого письменника-мандрівника, популяризатора науки, який відомий своєю любов’ю до подорожей та описами мандрівок у книгах. Макс Кідрук є автором першого українського технотрилера – жанру, який поєднує елементи наукової фантастики, воєнної повісті та пригодницького роману й розповідає про взаємодію людини з технологіями. Присутні ознайомилися з творчим надбанням письменника та переглянули буктрейлери до книг «Доки світло не згасне назавжди» та «Не озирайся і мовчи».

Немає коментарів:

Дописати коментар