понеділок, 1 квітня 2024 р.

Птах сонця та весни: лелека

У народі кажуть «Весна сходить на землю з лелечиних крил». Наші предки вірили, що лелеки не просто несли на крилах весну, а прилітали з вирію від богів, тому й самі мали чарівні властивості. Хоча лелека та журавель – це дві різних пташки, їхній символізм у народі та значення в житті людини однакові через схожість. Здавна ці птахи символізують любов до батьків та є символом продовження роду, сімейного добробуту і любові до рідного краю.

1 квітня відзначається Міжнародний день птахів (День прильоту птахів). До цього дня працівники бібліотеки підготували для малих читайликів народознавчий етюд «Птах сонця та весни: лелека». Діти із задоволенням слухали про цих чудових птахів, які, за переказами, наділені людськими душами та розуміють мову.
Своїм прильотом та кличем вони повідомляли про прийдешню безжурну весну та щасливе літо. Саме тому журавлів ще називають веселиками. 
А ще малеча дізналася, що господар двору, у якому селився лелека, вважався щасливим. Діти захотіли, щоб і у них теж був свій лелека, нехай і паперовий. Тож старанно виготовляли бузька під час майстер класу та із задоволенням переглянули мультфільм «Лисичка та Журавель».


Немає коментарів:

Дописати коментар