четвер, 21 лютого 2019 р.

Bonjour, Франція!


2018-2019 - Рік французької мови в Україні. 

Мета проекту – підвищувати інтерес до французької мови, розвивати міжнародну відкритість, сприяти створенню проектів у галузях культури, виховання, спорту та суспільного життя. 

«Bonjour les garçons et les filles» – з такого привітання французькою розпочалася літературно-музична мандрівка «Все про Францію: читай, слухай, дізнавайся» для учнів 7-Б класу БЗШ №6. Разом з дітьми бібліотекарі Жанна Харченко і Світлана Могорит поринули в світ французької культури та мистецтва. Вони підготували для дітей цікаві факти про Францію та її мелодійну мову, навели приклади слів, які українці запозичили у французів: шоколад, абажур, кафе, одеколон, капюшон та ін. Детальніше зупинилися на творчості всесвітньо відомих французьких письменників. Особливу увагу приділили Антуану де Сент-Екзюпері та його найзнаменитішому «Маленькому принцу». Семикласники
декламували вірші, співали пісні французькою мовою та змагалися на краще знання приказок та прислівїв Франції.
Цього дня в приміщенні бібліотеки зібралися члени клубу «Сузір’я», щоб здійснити віртуальну подорож вузенькими паризькими вуличками, дізнатися про вишукану французькими кухню та високу моду. У Франції людина вперше відірвалася від Землі й полетіла на повітряній кулі, з’явилася перша кінострічка братів Люм’єр, піднялися до неба перші готичні
собори. Вигляд багатьох міст світу створювався під впливом ідей, що народились в цій великій країні. Це Батьківщина Наполеона, Едіт Піаф, Віктора Гюго та мушкетерів. Учасники заходу насолоджувалися співом Мірей Матьє та Джо Дассена. А вишуканою французькою мовою читала вірші, запрошена на захід, бібліотекар СПМШ №16 Ольга Панасівна Клуббе.
         



Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець ознайомила присутніх з літературою французьких письменників, представлених на книжковій виставці «Французький шарм поезії і прози».

Немає коментарів:

Дописати коментар