пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Літературний десант до дня рідної мови

21 лютого, в День рідної мови, працівники бібліотеки організували зустрічі письменників-краян, членів Спілки письменників України з учнями Білоцерківського колегіуму. 
Пятикласники  з великим задоволенням почули розповідь Галини Невінчаної про шлях російськомовної дівчинки до усвідомленого українського письменства. Гарною несподіванкою для письменниці стала підготовлена дітьми презентація її книги «Модестова наука...», в якій діти дякували  за доступно написані правила поведінки в побуті.


Семикласники і восьмикласники, готуючись до зустрічі з відомим поетом-
гумористом Володимиром Дідківським, надіялися почути безліч гуморесок письменника. Володимир Іванович розпочав зустріч з огляду творів його талановитих учнів. Прозвучала на зустрічі лірична поезія, а також пісні на слова автора. І, звичайно, лунав у залі добрий, щирий сміх вдячних слухачів.
Більш досвідчені поціновувачі поезії – десятикласники – підготували для Петра Розвозчика поетичний вернісаж його творів – надзвичайно мелодійних, різнокольорових, мистецьких і філософських. Петро Іларіонович поділився досвідом формування поетичного чуття і великим бажанням старанно вивчати рідну мову. Своїми враженнями від поезії Петра Іларіоновича поділилася директор колегіуму Галина Склярова.
Наша колега Тетяна Біла запропонувала десятикласникам подивитися крізь призму свого, юнацького бачення, на вірші поета і доторкнутися душею до високих людських почуттів, піднятися на вершину неповторних думок.
Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець познайомила колегіантів з книгами письменників-краян, які є в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар