пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Січень простелив сніги – біле свято навкруги



Зима є чудовою порою року з великою кількістю свят. В народі кажуть: «Зима прийшла – свята привела». І це не випадково, взимку не треба було працювати на полях та городах, у селян було більше вільного часу для відпочинку і святкування.

Про цикл зимових свят від Катерини до Стрітення розповіла вихованцям ДНЗ №19 «Кобзарик» бібліотекар Галина Чередник. Вона нагадала про свята, які вже відбулися і познайомила з традиціями свят, що наближаються. Діткам найбільше сподобалося святкувати Миколая, Новий рік та Різдво. На ці свята вони колядували, щедрували і отримали багато подарунків та солодощів.
Галина Іванівна детальніше зупинилася на святі Водохреща, яке українці святкують 19 січня. Цього дня у річці Йордан охрестився Ісус Христос. Вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і має чарівну силу протягом року. Уранці, після церковної служби, священик святить воду в ополонці, після чого сміливці тричі в неї занурюються.
Такі зустрічі з дітьми є надзвичайно корисними та повчальними, адже потрібно щоб підростаюче покоління знало і продовжувало традиції і звичаї свого українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар