вівторок, 22 січня 2019 р.

В День Соборності та Злуки, всі візьмемося за руки



 Багато століть український народ мріяв і боровся за єдність українських земель, що перебували під владою інших країн. 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві було урочисто проголошено Акт Злуки про обєднання УНР та ЗУНР в єдину соборну українську державу.
З метою формування національної свідомості підростаючого покоління та з нагоди відзначення Дня Соборності України для 7-Б класу БЗШ №6 працівники бібліотеки підготували патріотичну годину «В День Соборності та Злуки, всі візьмемося за руки». Жанна Харченко та Світлана Могорит розповіли семикласникам про історичне значення цієї події в історії творення Української Народної Республіки, про визначну подію, яка сталася 1990 року, коли мільйони людей, взявшись за руки, утворили «живий ланцюг» від Львова до Києва. Ця традиція збереглася і до сьогодні.

Цікаво і пізнавально пройшла  гра-вікторина  «Історія моєї  країни»,  яка складалася  з трьох розділів:  «Географічний», «Народознавчий»  та «Історичний». Наддніпрянщина, Полісся, Слобожанщина, Буковина, Галичина – про ці історико-географічні території країни діти дізналися під час онлайн-мандрівки «Соборна і єдина», а ще взявшись за руки, створили свій ланцюг єднання, засвідчуючи свою любов до України.
         Бібліотекарі закликали дітей любити й оберігати Україну і тоді вона засяє яскравою зіркою на європейськім небосхилі.

Немає коментарів:

Дописати коментар