понеділок, 15 січня 2024 р.

Мереживне диво маньчжурського горіха

Як добре, коли професія і улюблене заняття гармонійно поєднуються. Саме так склалося в житті нашого земляка Володимира Васильовича Селеги. Він більше сорока років пропрацював майстром вищої кваліфікації на білоцерківській меблевій фабриці. Завдяки навикам робити з деревом, Володимир Васильович захопився технологією виготовлення різноманітних дерев’яних виробів з використанням маньчжурського горіха, який росте в дендропарку «Олександрія». Збираючи плоди цього рідкісного в Україні дерева, народний умілець інкрустує зрізами горіха сувенірні скриньки, тарілки, рамки для картин та дзеркал, вази, горщики. Кожен виріб неповторний та унікальний. Володимиру Васильовичу далеко за вісімдесят, але увесь свій вільний час пенсіонер присвячує улюбленій справі. Скільки виробів створив за життя і не пригадає.

Лише домашня колекція налічує більше сотні екземплярів. А скільки їх подаровано друзям, знайомим, закордонним гостям міста – не злічити.

Зараз частина цієї колекції експонується в бібліотеці-філії №4 сімейного читання. Відвідувачі книгозбірні із захопленням споглядають унікальні, надзвичайно красиві вироби і дякують Володимиру Селезі за його талант та винахідливість. Адже майстрів такого професійного рівня в Україні – одиниці.
Виставка робіт буде діяти до кінця січня цього року.

Немає коментарів:

Дописати коментар