понеділок, 18 листопада 2019 р.

Читання для реготання від Джеремі Стронга



18 листопада 70 років святкує сучасний англійський дитячий письменник Джеремі Стронг. Його люблять діти всього світу і українські читайлики – не виключення. В книгах Стронга шалені пригоди, неймовірні події, безліч кумедних ситуацій та цікавих знайомств! Він автор понад 70 книг. В Україні його книги друкуються у «Видавництві Старого Лева» в серії «Читання для реготання».

В день народження письменника учні 4-А класу СПМШ №16 завітали до бібліотеки, щоб більше дізнатися про життя та творчість ювіляра. У читальному залі їх зустріла бібліотекар Жанна Харченко у ролі міс Гармидер – це одна з літературних героїнь Стронга, вчителька з книги «Гармидер у школі». Вона провела дітям уроки з веселощами, іграми, розвагами, одним словом влаштувала суцільний гармидер. 
Діти відгадували, кому належить імена літературних героїв: Капітан Тидокукурікаєшся, Ракета, Диван, Шумахер та Містер Хрумайло. Четвертокласники училися ходити по канату на уроці плавання, майструвати вертопед на уроці праці, а на уроці куховарства  пекли Пиріг Дружби.
Метою заходу було викликати інтерес до читання. І бібліотекарям це вдалося – всі книги Джеремі Стронга діти взяли читати додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар