середу, 20 листопада 2019 р.

Казковий світ Лариси Ніцой

Відома українська дитяча письменниця Лариса Ніцой, в рамках творчих зустрічей «Будуємо Україну разом», відвідала Білу Церкву. Після зустрічі з маленькими школяриками в СПМШ №16, Лариса Миколаївна завітала до нашої бібліотеки. Запрошені на зустріч п’ятикласники Білоцерківського колегіуму та працівники бібліотек міста познайомилися з новими книгами письменниці, дізналися історію написання деяких з них.
Як народжується дитяча книга та ілюстрації до неї, які перешкоди виникають у дітей на шляху до здійснення заповітних мрій, чи таке вже й жахливе «страшне чудовисько», про що мріє маленький автомобільчик, який тільки-но народився на великому заводі? На ці дитячі запитання авторкавідповідала цікаво та з гумором.

Найбільше вразила дітей історія про незламних мурашів з однойменної казки письменниці, які зібралися на силі й вигнали ворога з рідної землі. Пані Лариса продемонструвала відеоролик про відгук українських бійців на цю книгу.
Казки Лариси Ніцой пронизані патріотизмом, любов’ю до материнської мови, рідної країни. Маленькі українці, читаючи їх, замислюються над своїми вчинками та мають надію, що в житті добро обов’язково переможе зло.

Немає коментарів:

Дописати коментар