четвер, 5 вересня 2019 р.

Карби і скарби Мирослава Дочинця



3 вересня виповнилося 60 років відомому українському письменнику, видавцю, журналісту Мирославу Дочинцю. З нагоди ювілею в бібліотеці відбулася літературна година «Синій зошит Мирослава Дочинця». Бібліотекар Ірина Люшинська ознайомила учасників заходу з біографією письменника. Мирослав Іванович є автором багатьох творів, які стали бестселерами не тільки в Україні, але й за кордоном. За вміння передати емоції і у фарбах, зобразити події письменник є володарем премій: «Журналіст роду в Закарпатті», «Золотий письменник України», «Карпатська корона». У 2014 році за роман «Криничар» М.Дочинець отримав Національну премію України імені Т.Г. Шевченка. Мирослав Дочинець є засновником видавництва «Карпатська вежа».

Найбільшу популярність набула книга «Многії літа. Благії літа» – заповіти 104-річного карпатського мудреця про те, як прожити довге, здорове та щасливе життя. Книга витримала більше 12 перевидань.
У фонді книгозбірні є понад 20 книг автора. Більшість книг – з дарчим підписом, адже Мирослав Іванович неодноразово бував на зустрічах із поціновувачами своєї творчості у Білій Церкві.
Бібліотекарі щиро вітають пана Мирослава з днем народження і бажають творчого натхнення, сміливих ідей, міцного здоров’я. Хай живеться щасливо, а працюється легко. Многая літа!

Немає коментарів:

Дописати коментар