пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

Налаштуй своє серце на добро



В сучасному світі прагматизму та байдужості так мало місця для добра, толерантності, щирих людських почуттів. «Налаштуй своє серце на добро» – під такою назвою пройшов урок доброти, який провели працівники бібліотеки для учнів 1-А класу СПМШ №16. Ця тема зараз дуже актуальна і потребує обговорення саме з дітьми раннього віку. Не секрет, що останнім часом ми спостерігаємо прояви агресії та жорстокості серед дітей шкільного віку.
Бібліотекар Галина Чередник наголосила дітям, що добрими, ввічливими і чемними слід бути не лише у спілкуванні з людьми, а й проявляти милосердя до тварин, оберігати природу, допомагати всім, хто цього потребує. Галина Іванівна нагадала першокласникам правила поведінки у школі, на вулиці, в транспорті та провела гру «Якщо ти добра людина, то повинен…», в якій діти із задоволенням взяли участь.
Під час заходу діти добре засвоїли, що слова «дякую», «будь ласка», «вибачте» та інші мають чарівну силу тому їх потрібно вживати якнайчастіше. Бо як сказав відомий англійський письменник Роберт Стівенсон «Доброта і скромність – ось дві риси, які ніколи не повинні втомлювати людину». Маємо надію, що так і буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар