четвер, 23 серпня 2018 р.

Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!

Сьогодні в бібліотеці-філіалі №9 було гамірно, весело і, водночас, урочисто. Це до книгозбірні завітали вихованці ДНЗ «Кобзарик» №19 на свято «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!», присвячене ДнюДержавного Прапора та 27-й річниці Незалежності України.
Бібліотекарі Жанна Харченко і Світлана Могорит розповідали дітворі про рідну країну та її народ, про найбільші міста, гори, озера, річки і моря України. Не оминули увагою і символи української державності: Прапор, Герб, Гімн та звичаї, традиції українців. А щоб маленьким гостям бібліотеки було цікавіше, показали медіа-презентацію «Україна і Я».
Із цікавістю малеча розгадувала загадки про народні символи українського народу: калину, сопілку, соняшник, вишиванку, соловейка.
А які ж гарні милі дівчатка у барвистих вишиванках з голівоньками, уквітчаними віночками! А хлопці у сорочках з червоно-чорним, синім, блакитним орнаментом. Щоб роздивитись і помилуватися ними затіяли забаву. Під запальну мелодію діти передавали один одному віночок, коли музику зупиняли, дитина, у чиїх руках він опинився, виходила на середину кола і танцювала.
На святі був присутній депутат Київської обласної ради Сергій Яременко. Він привітав усіх зі святом і наголосив, що дітки – це майбутнє нашої країни і саме їм будувати Україну, щасливу і незалежну.
Наприкінці свята дітлахи, поклавши маленькі рученята на сердечка, старанно виконували гімн України. Бібліотекарі і Сергій Яременко подарували всім малюкам прапорці і жовто-блакитні кульки.
Пританцьовуючи, з прапорцями і кульками, задоволені від зустрічі, вирушили дітлахи до дитячого садочка.

Немає коментарів:

Дописати коментар