середу, 1 березня 2017 р.

Феномен одного роду


Історія цієї родини унікальна і повчальна водночас. На жаль, у свідомості нашого суспільства Симиренки ще не посідають того місця, яке їм заслужено належить.
Годину слави «Історія успіху родини Симиренків» підготувала і провела для членів клубу «Сузір’я» бібліотекар Тетяна Сулейманова. У своїй розповіді вона наголосила, що знамениті представники роду Симиренків внесли неоціненний вклад у розвиток промисловості, ставши власниками цукроварень та механічного заводу, новаторами модерного пароплавства на Дніпрі, підготувавши у своїй родині відомих конструкторів, вчених, практиків садівництва і меценатів української культури.
Бібліотекар Світлана Могорит підготувала презентацію «Український король садівництва» про Платона Федоровича Симиренка, автора відомого на весь світ сорту яблук «Ренет Симиренка». Цей різнобічно обдарований чоловік залишив помітний слід в усіх справах, до яких був причетний. Крім того, Платон Симиренко належав до тих українських творців, які сповідували національну ідею. Він дав кошти на видання «Кобзаря» Тараса Шевченка і увійшов до історії України з іменем благодійника. Завдяки залишеному Симеренком науковому та культурному спадку, українська наука рухається вперед. І кожної весни зацвітають нові сади…



Немає коментарів:

Дописати коментар