четвер, 24 листопада 2016 р.

Карло Колодді – казкар, який подарував світу дерев’яну ляльку



«Був собі колись дерев'яний цурпалок. То було не якесь там диво дивне, а звичайнісіньке собі поліно. Такими взимку палять у грубі або в печі, щоб нагріти хату». Так весело і несподівано почав італійський письменник Карло Коллоді книгу про пригоди дерев'яного хлопчика на ім'я Піноккіо, якого одного разу вирізав зі шматка дерева в своїй бідній комірчині татусь Джеппетто. Ця повість-казка стала найвідомішим твором дитячої літератури в Італії, а згодом у всьому світі. Цього року шанувальники пригод бешкетника Піноккіо святкують 135-річчя від дня написання книги.
Бібліотекар Ірина Люшинська звернула увагу дітей, що 24 листопада виконується 190 років від дня народження і автору книги «Пригоди Піноккіо. Історія дерев’яної ляльки» відомому італійському письменнику та журналісту Карло Коллоді.
Коли ми говоримо про Піноккіо, то мимоволі згадуємо і Буратіно – героя книги «Золотий ключик, або пригоди Буратіно» Олексія Толстого. Ця книга побачила світ 80 років тому. Деякі пригоди і герої перейшли в казку з книги Карло Коллоді, але російський письменник придумав багато нового, свого, та й закінчив казку зовсім по іншому. Бібліотекарі Світлана Могорит і Галина Чередник підготували для учнів 1-А класу СПМШ №16 театралізований показ «Як Мальвіна навчала Буратіно грамоти». Із великим задоволенням діти також переглянули мультфільм «Пригоди Буратіно».   



Немає коментарів:

Дописати коментар