вівторок, 29 вересня 2015 р.

Незвичайні бібліотеки світу

Дивна річ! Незважаючи на наявність інтернету в кожному будинку і десятки мільйонів електронних книг, що продаються в світі щорічно, люди не перестали ходити в бібліотеку. Причому, для всіх поціновувачів паперової книги будуються все нові і нові бібліотечні будівлі, які є справжніми шедеврами архітектури.

Ми познайомимо вас з деякими незвичайними бібліотеками світу, які зачаровують своєю оригінальністю і красою.


  • Національна бібліотека Мінська, Білорусь

Гордість Мінська – новітня сучасна бібліотека величезних розмірів. Одна з найбільших у світі, бібліотека включає цілий комплекс будівель. Будівництво велося з 2002 по 2005 рік. Незвичне підсвічування будівлі – гігантський різнобарвний екран включається щодня із заходом сонця і працює до опівночі. Візерунки на ньому постійно змінюються.




  • Бібліотека в Колумбії

Розкішні сучасні бібліотеки є не тільки в центрі мегаполісів. Наприклад, в колумбійському місті Медельїн бібліотека розташована за межами міста в джунглях. Вона стоїть на скелі і виглядає, ніби покинуте місто якоїсь давньої цивілізації.





  • Публічна бібліотека в Канзас Сіті, США
Унікальний дизайн цієї бібліотеки зробив її відомою на весь світ. Стіни будівлі виконані у вигляді книг, розташованих на бібліотечні полиці з назвою та іменем автора. Розміри кожної з таких "книг" приблизно 8х3 метра. Бібліотека була побудована таким чином, щоб зацікавити жителів до читання.






  • У Сінгапурі знаходиться публічна бібліотека Bishan.

Бібліотека виглядає стильно і сучасно не тільки зовні, але й всередині. В ній є спеціально відведені місця для обговорення думок з приводу тієї чи іншої прочитаної книги. Стіни оздоблені яскравими кольоровими скельцями, які змушують внутрішнє оздоблення світитися всіма барвами веселки. Дах також зі скла, що збільшує потік світла.








  • Олександрійська бібліотека, Єгипет

На місці легендарної Олександрійської бібліотеки, знищеної майже 2000 років тому, була зведена бібліотека Олександріна.             Будівля розташовується всередині басейну і збудована в формі диску, уособлюючи одночасно і схід сонця знань, і давньоєгипетського бога сонця Ра. Всередині знаходиться цілий бібліотечний Всесвіт: гігантський фонд на 8млн. книг, читальні зали, конференц-зал, спеціалізовані бібліотеки для сліпих, 4 галереї мистецтв, лабораторія з реставрації стародавніх рукописів і навіть планетарій.


Немає коментарів:

Дописати коментар