понеділок, 21 жовтня 2024 р.

Казкові чари від зірки Мензатюк

21 жовтня святкує 70-річчя відома українська письменниця Зірка Мензатюк. У межах Дня інформації «Коли ми розмовляємо рідною мовою, ми звучимо в унісон зі своєю землею», фахівчині бібліотеки-філії №4 сімейного читання завітали до п’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» на літературну годину, присвячену життю та творчості авторки.

Захід розпочався з розповіді завідувачки бібліотекою Катерини Волинець про життєвий шлях Зірки Мензатюк. Вона акцентувала увагу на ролі письменниці в розвитку української дитячої літератури та її прагненні донести до юних читачів важливість любові до рідної землі, мови та культури. Твори Зірки Мензатюк вирізняються глибоким патріотичним змістом і неперевершеним умінням розкривати красу рідної природи через пригодницькі та казкові сюжети.

Фахівчині книгозбірні провели огляд найвідоміших книг авторки: «Таємниця козацької шаблі», «Дике літо в Криму», «Відчайдушні вершники», «Макове князювання», «Український квітник», «Чарівні слова», «Як я руйнувала імперію» та «Ангел золоте волосся». Кожна з цих книг стала своєрідною подорожжю для дітей, під час якої розкриваються теми української історії, пригод і духовного зв’язку з рідною землею. Особливо вразила дітей історія з книги «Таємниця козацької шаблі», яка відкриває перед читачами захоплюючі пригоди, що перегукуються з історичним минулим України.

Наприкінці заходу бібліотекарка Жанна Харченко прочитала одну з найзворушливіших історій «Казочку про голубів» зі збірки «Київські казки», у якій авторка через образи птахів доносить до читачів думки про мир, добро і любов до рідного краю. Голуби стають символом чистоти, надії та взаємодопомоги, а їхня історія навчає дітей емпатії та поваги до оточуючого світу.

Також для найменших читайликів у книгозбірні відбулися захопливі голосні читання творів ювілярки, у яких взяли активну участь як діти, так і бібліотекарки Галина Чередник та Євгенія Ніколайчук. Малеча з ентузіазмом долучилася до читання та обговорення казок і оповідань письменниці.

День інформації допоміг читачам не лише ближче познайомитися з творчістю видатної української письменниці, але й усвідомити значення рідної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар