четвер, 17 жовтня 2024 р.

Хліб – це будні і свята, це – основа життя

До Всесвітнього дня хліба бібліотекарки підготували цікаву та пізнавальну програму під назвою "Хліб – це будні і свята, це – основа життя". У заході взяли участь учні гімназії-початкової школи №6 «Перспектива», учасники вокального гуртка "Червона калина", керівником якого є вчителька музичного мистецтва Альона Губарєва.

Світлана Могорит розповіла про процес вирощування хліба, показавши його шлях від маленької зернини до пишного короваю на столі. Діти мали можливість ознайомитися з різними видами національного хліба з різних куточків світу. З цікавістю учні слухали про традиції вшанування хліба нашими предками, зокрема про символ урожаю та достатку – дідух, який уособлює багатовікові традиції українського народу.

Галина Чередник провела школярам вікторину, де вони змогли перевірити свої знання та дізнатися багато нового.

Яскравим моментом заходу став виступ шестикласниць Гордієць Юлії та Дерикорчми Даші, які виконали пісню "Сила роду", підкреслюючи важливість зв'язку поколінь.

Свято завершилося дружнім чаюванням зі смачними булочками, бубликами та печивом . Усі разом, сповнені гарним настроєм, співали пісню "Добрий ранок, я з України", що додало ще більше святкової атмосфери.

Цей захід не лише подарував учасникам нові знання, але й дозволив відчути цінність хліба у житті кожної людини та важливість його вшанування як символу добробуту та єдності.

Немає коментарів:

Дописати коментар