четвер, 9 травня 2024 р.

Весна несе нащадкам спогади свої

Цього року Україна вперше відзначала 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Відомо, що українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах. Майже всі українські підприємства були переорієнтовані на потреби оборони. Водночас українська земля була одним із основних театрів воєнних дій, місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву.

Цій темі була присвячена година історичної пам’яті «Весна несе нащадкам спогади свої», яку підготували учасники клубу «Сузір’я». Координатор клубу Тетяна Сулейманова наголосила, що чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з другою світовою війною, зараз стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії.
Тріо «Співограй» у складі Наталії Мельник, Людмили Безкрилої та Олександра Матвієнка підготували літературно-пісенну композицію «Боже, Україну збережи!». Звучали пісні «Війна», «Молитва матері», «Лелеки повертаються додому», «Небо тихо плаче», «Вальс пам’яті», «Я хочу жити в Україні».
Бібліотекарі оформили книжкову вітрину «Україна у другій світовій війні».

Немає коментарів:

Дописати коментар