четвер, 11 квітня 2024 р.

Ми найманці вкраїнської свободи…

«Ми найманці вкраїнської свободи…», – так називається біобібліографічний покажчик, присвячений творчості поета-воїна, учасника російсько-української війни Андрія Кириченка. У покажчику зібрані матеріали про життєвий і творчий шлях молодого письменника, його твори, а також статті з періодичних видань та інтернет-ресурси.

На презентації біобібліографічного покажчика Андрій Степанович зустрівся з читачами бібліотеки – шанувальниками його творчості.
Завідувачка Катерина Волинець познайомила присутніх з розділами покажчика: «Слово про письменника», «Творчий доробок письменника», «Матеріали про життя та творчість Андрія Кириченка», згадавши передмову до першої збірки «От така війна…» редакторки  Олени Мокренчук. Відвідувачам було цікаво дізнатися про факти з біографії пана Андрія, його дитинство, а також період навчання у військовому виші, де він і почав писати вірші.

На заході Андрій Степанович розповів про кожну книгу, історії написання та видання, прочитав вірші, надруковані у цих збірках. Майстерним декламуванням своїх поезій, автор зачарував присутніх, адже кожен вірш викликав велику хвилю емоцій і переживань. Прийшлася до душі і громадянська, і любовна, і пейзажна лірика поета. У своїй розповіді, говорячи про ветеранську військову літературу, він наголосив, що головне для нього, донести правду про те, що бачив, що важливо і що має право на життя.

Своїм баченням і відчуттям творчості Андрія Кириченка поділися Жанна Харченко, Людмила Плохотнюк, Лідія Анікєєва, Наталія Казанчук.

Готуються до друку ще 2 збірки віршів та новел письменника, які з нетерпінням чекають читачі і які будуть презентовані в бібліотеках міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар