середа, 21 лютого 2024 р.

Кращої, ніж рідна, мови не буває

Протягом багатьох століть український народ довго та невтомно бореться за існування свої мови. Її неодноразово забороняли та витісняли, але прагнення зберегти свою історію, традиції завжди було сильнішим за всі заборони та переслідування. Ця боротьба, на жаль, триває і сьогодні.

21 лютого відзначається День рідної мови. З нагоди свята до учнів 1-Б (класовод Лабага О. П.), 1-Г (класовод Черненко С. П.), 4-А (Костина В.І.) Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії №16 завітали бібліотекарі та провели мовний калейдоскоп «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла про значення рідної мови для кожного народу, важливість вивчати, розвивати та збагачувати її. Ознайомила з книгою письменниці-краянки Тетяни Строкач та прочитала щемливі вірші про мову, Україну.

Галина Чередник провела літературну вікторину «З якої казки», діти із задоволенням взяли участь у мовних конкурсах, відгадували загадки. Такі ігри розвивають дітей, стимулюють їхню фантазію, збагачують знання та виховують любов до рідної мови.

Бібліотекарі закликали маленьких українців шанувати рідну мову, тримати в чистоті, пишатися та висловлювати нею свої щирі почуття!

Немає коментарів:

Дописати коментар