четвер, 23 листопада 2023 р.

Арт-терапія «Малюємо кавою»

Привіт. Ти як?

Тільки не поспішай зі звичним «нормально».

Не відкидай свого стану на «після перемоги».

Скажи чесно.

Якщо вранці не хочеться вставати, а вночі не виходить заснути. Якщо кожен різкий звук стає ракетою, у тиші чуються сирени, у тілі весь час напруга, це ознаки що тобі і твоєму ментальному здоров'ю потрібні уваги і турбота. 

Ментальна здоров'я – це важлива частина здоров'я кожної людини. Якщо простими словами, це вміння звертати увагу на свій стан, справлятися зі стресом, проживати горе, біль, страх, а не застрягати в них. Під час війни – це важливо, як ніколи. Попри все ми знаходимо сили жити далі, допомагати країні та підтримувати рідних.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я у бібліотеці відбулася арт-терапія «Малюємо кавою». Ця методика створює умови для невербального вираження почуттів, відображення свого розуміння подій, можливість спілкування без слів. Малювання вважається заспокійливим заняттям, через яке можна висловити свої почуття, переживання, емоції. 

Від картин, намальованих кавою, ніби віє теплом. У похмурі і холодні дні це відчувається особливо, а запах кави допомагає мозку впоратися зі стресом. Учасники арт-терапії із задоволенням брали участь в психологічних вправах та пройшли тест «Самооцінка емоційного стану».

Немає коментарів:

Дописати коментар