четвер, 20 липня 2023 р.

Мудрі шахи

Юні поціновувачі гри в шахи завітали сьогодні до бібліотеки. Саме в цей день, 20 липня, Україна долучилася до святкування Дня шахів на міжнародному рівні.

Шаховий турнір "Мудрі шахи", організований бібліотечними працівниками, покликаний привернути увагу малих читайликів до складної і водночас дуже цікавої гри. Пізнавальною для учасників заходу була розповідь бібліотекарки про історію виникнення в Індії гри "чатуранга", яка стала попередницею сучасних шахів, а сам вислів "шах мат", який дав назву популярній нині грі, в перекладі з перської означає дослівно "правителя повалено". 

Багато цікавих і нових для себе знань учасники турніру відкрили з пізнавального мультику про історію гри шахи. Під час турніру юні спортсмени проявили спортивний азарт і волю до перемоги. Серед переможців Настя Борутя, активна читачка бібліотеки та Злата Музичко.

Початківці отримали неоціненний досвід у грі з більш досвідченими гравцями. І головне - це бажання грати і покращувати свої результати у цій складній інтелектуальній грі.

Важливо знати, що гра в шахи сприяє розвитку логічного і творчого мислення, зміцненню па'мяті та концентрації уваги.

На завершення заходу юні гравці отримали смачний сік від волонтерки штабу ТРО, дипутатки міської ради Ольги Нагорної.

Немає коментарів:

Дописати коментар