вівторок, 11 липня 2023 р.

"Новенькі" уже на поличках бібліотеки

Нещодавно фонд бібліотеки сімейного читання поповнився новими виданнями різножанрових книг. Можливо серед них є ті, які ви давно мріяли прочитати? Тоді чекаємо на вас. У нас є для вас та ваших дітей ще багато чого цікавого.

Карні, Е. Моя перша велика книжка про світ / Елізабет Карні ; [пер. з англ. Я. Головченко, Г. Сологуб]. – Х. : Віват, 2019. – 126, [1] с. : кол. іл. – (Моя перша велика книжка).

Мерщій розгортай цю книжку і вирушай у навколосвітню подорож! Ми здолаємо з тобою великий шлях — від Америки до Австралії, від Європи до Антарктиди, — і ти познайомишся з новими людьми, відвідаєш незвичайні місця, дізнаєшся багато цікавого про природу та клімат нашої планети. А допоможуть тобі яскраві світлини, що оздоблюють кожну сторінку, і ціла купа дивовижних фактів про далекі краї й тамтешні визначні пам’ятки.

Тут ти знайдеш:

• понад 200 неймовірних світлин;

• короткі та водночас дотепні й інформативні тексти, завдяки яким можна скласти власне уявлення про світ;

• прості речення, які легко сприймати на слух і зручно читати навіть тим, хто тільки опановує цю справу;

• добірку дивовижних фактів до кожної теми;

• запитання, спрямовані на закріплення матеріалу;

• поради щодо того, як найефективніше користуватися цією книжкою. 

Вдовиченко, Г. 36 і 6 котів : вусато-хвостата історія для дітей / Галина Вдовиченко ; намал. Н. Гайда. – Л. : Старий Лев, 2023. – 135 с. : кол. іл.

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

Гаврош, О. Д. Врятувати Тараса Шевченка / Олександр Гаврош. – Х. : Фоліо, 2020. – 186, [2] с. : іл. – (Машина часу). – Серія книг «Музей пригод». Кн. 2.

Фантастична повість Олександра Гавроша «Врятувати Тараса Шевченка» є продовженням книжки «Музей пригод», яка вийшла друком у видавництві «Фоліо» 2018 року.

Одного разу побачивши у Музеї Шевченка вже знайоме крісло-гойдалку — загадковий портал переміщення у часі, — директор Музею раритетів Роман Лук’янович Попадинець вирішує відправитися у ХІХ століття, щоб урятувати Тараса Григоровича від 10-річного заслання у казахські степи. Разом з ним вирушають у мандри часом син Попадинця Ясь та юна хранителька музейних фондів Яна Приймак. Героям доведеться пережити цілий калейдоскоп карколомних пригод — вони побувають у Києві ХІХ століття, познайомляться з Афанасьєвим, який згодом стане Афанасьєвим-Чужбинським, поспілкуються із самим Великим Кобзарем...

А чи вдасться їм порятувати його, ви зможете дізнатися, прочитавши цю захопливу книжку з веселими малюнками.

Гаврош, О. Д. Героїчні канікули / Олександр Гаврош. – Х. : Фоліо, 2020. – 186, [2] с. : іл. – (Машина часу). – Серія книг «Музей пригод». Кн. 3.

Фантастична повість Олександра Гавроша «Героїчні канікули» — третя книжка серії «Музей пригод» (дві попередні — «Музей пригод» та «Врятувати Тараса Шевченка»
Весняні канікули обернулися для Яся Попадинця неабиякими пригодами, адже він вирушив зі своїм дідусем Лук’яном на Закарпаття — у місто Хуст, де той народився і де була похована його мати. Ясів дідусь перед смертю вирішив знайти хоч якусь інформацію про свого батька, який загинув ще до його народження. І як же здивувався Ясь, побачивши у Хустському краєзнавчому музеї уже знайоме крісло-гойдалку — загадковий портал переміщення в часі. І, звичайно ж, метикуватий хлопчина не збирався втрачати свій шанс побувати у минулому. Цього разу він опинився у тому ж Хусті, тільки 1939 року, коли вирішувалася доля Закарпатської України, зустрівся зі своєю прабабцею Марічкою, тоді ще 18-річною дівчиною, і таки дізнався, що його прадід — січовик Іван Лазорик — загинув, захищаючи незалежність Карпатської України.

Кузьмічова, Н. Трояндове літо : вірші для дітей / Наталія Кузьмічова. – Біла Церква : Васильєв, 2023. – 40 с.

Перша книжка – перша радість і для автора, і для маленьких читайликів. Цікава, яскрава, народжена в безмежній любові до дітей – вона несе неймовірний позитив, який так потрібен малечі сьогодні. Тематика віршів різноманітна. Ось виглядають дві Оксанки, які посварилися «вранці на шкільному ганку», «плаче дівчинка Орися», розповідає мамі свої «маленькі секрети» донечка Ганнуся, мріє «щоб кругом виросли цукерки» хлопчик Валерка, турбується про маму маленька помічниця. Золотим колом народної обрядовості приходять улюблені народні свята – «йшла Маланка щедрувати, а за нею йшов Василь, торбу ласощів носив». І, звичайно, Миколай. Як же діткам без нього! «Миколай із клунком, з гарним подарунком, йде у кожну хату діточок вітати». Змінюючи одна одну, виблискують різноманітними кольорами пори року. Після осені, «яка славно потрудилася», «стелить зимонька доріжку», зиму витісняє «усміхнена й радісна, юна весна». І нарешті! Довгоочікуване, тепле, сонячне, радісне «ТРОЯНДОВЕ ЛІТО, добром перевите!»

Тож запрошую вас подорожувати разом з прекрасними, цікавими, повчальними віршами Наталії Кузьмічової.

Немає коментарів:

Дописати коментар