вівторок, 23 травня 2023 р.

Україна – країна Героїв

23 травня в Україні відзначають День Героїв. Це день пам'яті українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої країни.

«Борці за волю України» – під такою назвою працівники бібліотеки сімейного читання провели патріотичну годину для учнів 7-Г та 8-Б класів Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива».

Завідувачка бібліотекою Катерина Волинець розповіла про захисників Батьківщини: перших київських князів, козацьких ватажків, народних месників, героїв визвольної боротьби українського народу ХХ століття. 

Більш детально ознайомила дітей з історією створення Дня Героїв, повідомивши, що ця дата була вибрана не випадково, адже у травні загинули автори української національної ідеї – Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

Бібліотекарка Світлана Могорит наголосила, що в період повномасштабної російсько-української війни ряди героїв, які віддають своє життя за свободу і мир у нашій країні, поповнюється щодня. Світлана Василівна навела приклади героїзму і жертовності наших співвітчизників, мужність яких вразила увесь світ. Це Василь Сліпак, Віталій Скакун, Олександр Мацієвський, Дмитро Коцюбайло. Також згадали випускників цієї школи: Ігоря Каплуненка, Олександра Стрільчука, Сергія Борецького, Олександра Буданцова, Богдана Костюка, Юрія Ковзаленка, Володимира Шаповала, які загинули, захищаючи Україну.

Жанна Харченко підготувала книжкову виставку «Україна – країна Героїв», на якій було представлено літературу про українців, які творили історію країни.


Учні школи, під керівництвом учительки української мови та літератури Ганни Качки, підготували театральні мініатюри, поетичні присвяти та виконали патріотичні пісні про Героїв країни та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар