вівторок, 21 лютого 2023 р.

Рідна мова - серця мого подих

Сьогодні рідна мова стала для українців ще ближчою і дорожчою. В країні триває війна за рідну землю, незалежність і право говорити рідною мовою.

Спілкування з учнями 4-Б класу  та 3-А класу школи 16 було, як завжди, цікавим і змістовним.
Бібліотекарки Галина Чередник та Зоя Чутковська розповіли дітям про важливість збереження мовного різноманіття, толерантне ставлення до носіїв різних мов і про важливість досконалого володіння рідною мовою.
Мовленева гра "Рідна мова - серця мого подих", організована працівниками книгозбірні, покликана привернути увагу школярів до знання та збагачення словникового запасу з української мови. Протягом дружньої і щирої розмови діти поглибили свої знання у вивченні фразеологізмів та народних приказок. Вони виявили неабияку кмітливість в розгадуванні ребусів та кросвордів, справно відповідали на питання вікторини. 
Приємно, що маленькі українці відповідально ставляться до чистоти рідної мови і завзято викорінюють суржик. Україна в майбутньому сильна і процвітаюча  держава, адже підростає покоління справжніх патріотів, які щиро і віддано люблять свою країну і рідну українську мову
.

Немає коментарів:

Дописати коментар