понеділок, 5 грудня 2022 р.

Волонтери - люди доброї волі

5 грудня в Україні відзначається Всесвітній день волонтера. Про волонтерський рух в Україні сьогодні із захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним. Розквіт волонтерської діяльності у нас припав на час Революції Гідності. З початком повномасштабної війни сотні тисяч людей приєдналися до волонтерського руху, допомагаючи ЗСУ.

Цього дня працівники бібліотеки сімейного читання організували для учнів ліцею «Білоцерківський колегіум» зустріч з настоятелем храму Покрови Божої Матері УПЦ, волонтером Миколою Гопайничем. Захід, на жаль, співпав з повітряною тривогою, тому відбувався в укритті навчального закладу.
Отець Миколай розповів про важливість волонтерства і про те, що кожен, незважаючи на вік, може долучитися до цього руху. Закликав учнів підтримувати наших хоробрих воїнів молитвою та добрими справами. Навів приклади героїчних вчинків співвітчизників, які ціною власного життя, наближають нашу перемогу.
Діти задавали волонтеру численні запитання та подякували йому за доброчинство. В свою чергу отець Миколай попросив колегіантів мріяти, про Україну, яку вони хочуть бачити після Перемоги, бо вони і є майбутнє нашої держави

Немає коментарів:

Дописати коментар