вівторок, 25 січня 2022 р.

Літературні обновки: дітям

Пропонуємо цікаві книги для дітей, які нещодавно поповнили фонд бібліотеки

Бадаль, Ж. Л. Зелений собака : оповідання / Жозеп Луіс Бадаль ; іл. З. Целей. – К. : Небо, 2020. – 68 с. : кол. іл.

Нові пригоди чекають на друзів у сиротинці «Шерлок». Фернандо, Бальбіна та собака Хопі знов занурюються у детективні мандри. Цього разу трійця буде розслідувати пограбування довколишніх господарств та появу таємничого зеленого собаки... Хто за всім цим стоїть? Чи виявлять вони це раніше поліції?

Вебб, Г. Цуценя-нечупара / Голлі Вебб ; пер. з англ. Л. Пилаєвої. – 3-тє вид. – К. : BOOKCHEF, 2020. – 125, [2] с. : іл.

Цуцик Сід мешкає у притулку для псів і мріє про домашній затишок. Він западає в душу дівчинці Беллі і її родині. Утім непрості випробування чекають песика. Особливо на виставці собак, де він бере участь у ряді конкурсів, здобуваючи купу винагород. Ця історія дружби між людьми і тваринами навряд чи залишить когось байдужим.

Гавріш, О. М. Казки баби Гавришихи / Олег Гавріш ; [іл. В. Арєп´євої]. – К. : Час майстрів, 2020. – 352, [2] с.

Зберігайте рівновагу! Темрява не загасить світ, день не переможе ніч.

Чи було з вами таке: ви вночі посеред лісу, самотні й налякані, а навколо дивні, не дуже-то й природні звуки? Ця книжка витягне на поверхню ваші явні та підсвідомі страхи і надасть можливість пережити та побороти їх комфортно, сидячи у власному ліжку, бо вас прикриє зітканими з любові і віри крилами берегиня — баба Гавришиха, і все закінчиться добре.

Любов і віра (читай – Бог) — ось ваш притулок посеред лісу далеко від людей.

У сучасній підлітковій літературі бракує української фольклорної містики, тож "Казки баби Гавришихи", продовжуючи традицію колоритних гоголівських жахів, вдало закривають цю прогалину.

У ілюстраціях застосовано прийом оптичних ілюзій — пейзаж перетворюється на зображення черепа тощо.

Геращенко, О. Котономіка, або Як коти економіку будували / Олексій Геращенко. – Х. : Фоліо, 2020. – 159 с.

У такі давні часи,  що їх ніхто не пам’ятає, між кішками й людьми спалахнула справжня ворожнеча. Тож комусь доведеться піти… Та чи зможуть коти прожити без людей? А чому б  і ні, якщо вчитимуться давати собі раду: добувати їжу, будувати житло, захищатися від ворогів та й загалом думати про розвиток і майбутнє. Проте з’ясувалося, що встановлені в котячій країні порядки подобаються далеко не всім. Хтось прагне порядку, а хтось – творчості, хтось  працює абияк, а в когось – купа завзяття й енергії. Тож недовго чотирилапі протрималися однією спільнотою: згодом різні групи котів і різні системи почали між собою змагатися.

Хто з них переможе? Яка модель розвитку доведе свою життєздатність? Ще ніколи економіка не була такою захопливою! Бо це – КОТОНОМІКА – неймовірна історія про котячу країну Кеторію, що знайомить зі світом бізнесу, торгівлі, грошей, навчає, як  взаємодіяти задля досягнення успіху та спільної вигоди.

Гридін, С. Крейзі / Сергій Гридін. – К. : Знання, 2020. – 95 с.

Повість “Крейзі” – новий твір відомого сучасного українського письменника Сергія Гридіна, майстра психологічної прози для юнацтва. Це історія 16-річного хлопця, який живе у комп’ютерному світі й не уявляє свого життя без ґаджетів. Він почуває себе цілком щасливою людиною, допоки не зустрічає перше кохання, яке не лише дарує йому приємні миті, а й приносить перші серйозні випробування: на фізичну силу, моральність і гідність, кмітливість та винахідливість. Ось тут Артемові й знадобляться усі його досі набуті вміння. Але, як виявиться, часом важливою є не тільки сама перемога, як здобутий людиною досвід і справжні друзі.

Немає коментарів:

Дописати коментар